“Kadın Mahpuslar İngiltere’deki Hapishanelerde Ebe Olmaksızın Doğum Yapmak Zorunda Kalıyorlar”

The Guardian gazetesinin haberine göre; İngiltere’de kadın mahpuslar sağlık personeli/ebe desteği olmaksızın hapishanede doğum yapıyorlar. Haberin özetini paylaşmak isteriz;

mk.jpg

İngiltere’de hamile mahpus kadınların yaşam koşullarıyla ilgili, Hertfordshire Universitesi’nden bir doktor ve bir ebenin yaptığı araştırmaya göre hapishanede uygunsuz sağlık koşullarında yapılan doğumlar hem kadının hem de çocuğun hayatını tehlikeye sokuyor. Araştırmada üç hapishane ile görüşme yapıldığı belirtilirken; hapishane ve mahpus adları güvenlik sebebiyle gizli tutuluyor ancak; bu uygulamanın üç hapishanede gerçekleştiğine yer veriliyor.

Araştırmaya göre; devlet hapishanede hamile kadınlarla ilgili veri tutulmadığından ve hamile kadın doğum sancıları çektiği sırada doğrudan hastaneye ya da ebeye erişim sağlanamadığından pek çok doğum hapishane hücrelerinde gerçekleşiyor. Hapishane bünyesindeki hemşire de çoğu zaman doğum konusunda bir eğitime sahip olmadığından bu durum mahpusların ve bebeklerin hayatını tehliye sokuyor.

Konuyla ilgili çalışan derneklerden “Birth Companions”ın yöneticisi de hapishanede doğum yapan kadınlarla ilgili farklı yerlerden başvuru aldıklarını söylüyor. Bu doğumların arasında yine sağlık personeli olmaksızın gerçekleşen prematüre doğumlar da bulunuyor.

Kaynak: The Guardian 13.11.2018

Haberin tam metni için: https://www.theguardian.com/society/2018/nov/13/female-prisoners-in-england-left-to-give-birth-alone-in-their-cells-report-reveals

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑